Algemeen

Editie 10 - December 2015

Korte lijntjes en warme banden

IJsselstein heeft sinds 17 september van dit jaar een nieuwe burgemeester: Patrick van Domburg. Van Domburg was voorheen wethouder van de gemeente Zoetermeer. Hij is erg te spreken over de goede regionale samenwerking.

Bekijk in het magazine

IJsselstein heeft sinds 17 september van dit jaar een nieuwe burgemeester: Patrick van Domburg. Van Domburg was voorheen wethouder van de gemeente Zoetermeer.

‘Korte lijntjes’

‘De lijntjes met de provincie zijn hier in Utrecht kort’, geeft Van Domburg direct aan. ‘Dat is ontzettend belangrijk, zeker in deze rumoerige tijden. De provincies hebben een regierol in het vluchtelingendossier en hebben gemeenten hierbij hard nodig. Hierover is ook al contact geweest met de Commissaris van de Koning.’

‘Inzetten voor Utrecht TOP-regio’

Contact met de provincie heeft Van Domburg ook gehad in het kader van het landelijk programma ‘Agenda Stad’. Dit is een samenwerking van Rijk, steden en stakeholders gericht op groei, innovatie en leefbaarheid van Nederlandse steden. ‘De regio Utrecht is uitgeroepen tot TOP-regio van Europa, en ik voel me bevoorrecht om me in te mogen zetten deze titel te behouden. Samen met de provincie en de andere gemeenten.’

Warme banden

Van Domburg ervaart warme banden met zowel de provincie als met de omliggende gemeenten. ‘Dat biedt mooie perspectieven voor de toekomst. Zo zijn we samen met de buurgemeenten aan het kijken hoe we de Lopikerwaard met elkaar verder kunnen ontwikkelen. Het is een uniek natuurgebied met veel potentie en kansen om te laten zien hoe mooi het is.