Algemeen

Editie 12 - Juni 2016

Sociaal Busvervoer

Bekijk in het magazine

 

‘Zo’n busrit is ook een uitje!’

 

Met drie gloednieuwe belbussen, 45 vrijwillige chauffeurs en 15.000 ritten per jaar levert welzijnsorganisatie MeanderOmnium meerwaarde voor het openbaar vervoer in Zeist. De belbussen zijn een uitkomst voor ouderen en mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel.

Geen taxi

Gevraagd naar de reden voor dit succes wijst Erwin Hagen, directeur MeanderOmnium, op de sociale functie. “We zijn geen taxidienst. Een pluspunt is dat onze chauffeurs vaste klanten hebben die zij goed kennen. Als er problemen zijn, krijgen we die signalen snel terug. Zo’n busrit is voor deze mensen vaak ook een uitje, bijvoorbeeld wanneer zij naar de kapper gaan.”

MeanderOmnium wil geen concurrent zijn voor het streekvervoer, maar daarop een aanvulling zijn. Die boodschap is ook overgekomen bij de gemeente Zeist. Klanten die voorheen een Wmo-pas kregen voor de regiotaxi, krijgen nu steeds vaker dit alternatief aangeboden. Een trend is dat er meer belangstelling is voor de belbussen voor groepsvervoer. De belbus heeft een vaste plek veroverd binnen het brede OV-palet in de provincie.