Algemeen

Editie 12 - Juni 2016

Utrecht op z’n mooist

Bekijk in het magazine

Dit magazine laat de provincie op z’n mooist zien. Inclusief haar geschiedenis.“Wie het verleden niet kent, begrijpt het heden niet”, zei mijn geschiedenisleraar altijd. Met terugwerkende kracht geef ik hem gelijk. Maar hoe krijg je kinderen geïnteresseerd in het verleden? Het ArcheoLAB geeft hier antwoord op. Kinderen zetten er zelf potten en borden in elkaar met scherven uit de grond. En de tentoonstelling Cold Cases laat zien wat skeletten verklappen over onze voorouders. Een soort CSI Utrecht.

Toekomst

Toch gaat dit magazine het meest over de toekomst. We laten keuzes zien die we maken over de inrichting van ons landschap. Door meer ruimte te geven aan de Lek om overstromingen tegen te gaan. Door een goed overwogen landschapsverordening. En door plannen te maken voor één Nationaal park voor de hele Heuvelrug, waar natuur, cultuur en ondernemerschap samengaan. En door u en ons de vraag te stellen hoe de stad van de toekomst eruit ziet.

Ik wens u veel leesplezier, en een mooie zomer. Trek er lekker op uit en ontdek wat onze fantastische provincie te bieden heeft!

Mariëtte Pennarts

Gedeputeerde Cultuur, Recreatie, Milieu, Bestuur en Europa